Tilbake

Derfor bør du montere komfyrvakt

Komfyren er den største brannårsaken i norske boliger, men det er veldig enkelt å unngå.

Alle som har bygd nytt siden 2010 har vært underlagt et påbud om å montere komfyrvakt. Det samme gjelder alle nye elektriske anlegg. Dette er for å redusere antall branner, og er et av mange tiltak for å bedre el-sikkerheten hjemme.

Hva er komfyrvakt?

En komfyrvakt har til oppgave å stoppe strømtilførselen til komfyren hvis det skulle oppstå fare for brann ved eksempelvis tørrkoking, røykutvikling eller at varme plater ikke har noe å varme opp.  ulike varianter, men i utgangspunktet består de av en sensor og en strømbryter. Sensoren utløser en alarm hvis den oppdager fare, og hvis ingen reagerer på alarmen skal bryteren kutte strømmen. Enkelt, greit og trygt.

«Ekstra fokus på brannforebyggende arbeid.»

Nasjonal satsning mot brann

Bakgrunnen for å montere komfyrvakt er selvfølgelig av det dystre slaget, men målet er jo veldig positivt. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har startet en nasjonal satsning de kaller «Alt vi kan mot brann», og den ble sparket i gang av en egen komfyrvaktkampanje i 2017. Dette er brannforebyggende arbeid som får ekstra oppmerksomhet frem til 2020.

Hva koster en komfyrvakt?

Prisene på produkt og installasjon er avhengig av flere faktorer. Komfyrvakter finnes nemlig i flere varianter, og de har ulik installasjon. Vi kan likevel skille dem i to hovedgrupper. Den ene kobles til det elektriske anlegget av din lokale elektriker, mens den andre kobles til via en stikkontakt.

Modellen Mkomfy 2G R-T 25A fra CTM Lyng er trådløs, og kommer i hvit, krom og sort. Den er produsert her i Norge, og har 7 års garanti. Kontakt din Elfag-elektriker for pris.

Rabattert forsikringspremie

Elfag og Elfag-elektrikerne samarbeider med Tryg Forsikring, og ved å redusere faren for ulykker i hjemmet kan du som boligeier få såkalt sikkerhetsrabatt på premien. Snakk derfor med en Elfag-elektriker der du bor for å høre mer om deres FG-godkjente komfyrvakter.

Komfyrvakt er altså ikke kun noe man installerer i forbindelse med at man blir eldre, men et sikkerhetsverktøy som burde finnes i alle hjem. Noe denne videoen Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap illustrerer.

Gratis befaring og uforpliktende tilbud.

Ta kontakt med oss her eller ring 51 68 57 00.