Tilbake

Gulvvarme gir effektiv oppvarming av boligen

Hva er vel mer behagelig enn å sette føttene på et varmt gulv? Unn deg selv litt hverdagsluksus med gulvvarme i alle husets rom.

Ordet varmekabler er ofte forbundet med badet. Det er i våtrom varmekabler er mest utbredt, ettersom kablene bidrar til å holde rommet varmt og tørt. Samtidig kan gulvvarme fint installeres andre steder i huset også, ja faktisk i alle rom om du vil.

Hvilke fordeler gir gulvvarme?

I gangen og på kjøkkenet gir gulvvarme de samme fordelene, med tanke på tørking av vannsøl fra sko eller matlaging. I tillegg bidrar gulvvarmen i komforten hjemme, og dette gjelder også i øvrige rom i huset.

Kort oppsummert

Varm luft stiger, så hvorfor ikke begynne oppvarmingen nederst med varme i gulvet? I dag får du løsninger som er tilpasset alle boligens ulike rom.

«Du kan faktisk senke temperaturen i rommet uten å ofre komforten.»

Det er utrolig deilig å ha varme gulv både i stuen, på soverommet og i kjellerstuen. Du kan gå barbent og la føttene få puste, og har du småbarn kan du trygt plassere poden hvor som helst uten å pakke inn barnet i lag på lag med klær. Og best av alt – gulvvarme er en meget fornuftig måte å varme opp boligen din på, som også kan gi en verdiøkning på boligen når du en gang skal selge.

Effektiv oppvarming med gulvvarme

Mange er av den oppfatning om at varmekabler er en dyr løsning, ettersom det kan være omfattende å installere kablene enkelte steder. Dette beløpet sparer du imidlertid inn hvis du tenker langsiktig, og velger en faglært elektriker. På samme måte som en varmepumpe sparer inn installasjonskostnadene gjennom å bruke effektivitet som varmekilde, kan du oppnå tilsvarende effekt med gulvvarme.

Har du gulvvarme kan du nemlig skru av eller redusere bruken av panelovnene dine. I stedet får du en jevn og stabil oppvarming av hele rommet, som til og med åpner for å senke temperaturen i rommet uten å ofre komforten. Det er fordi varmen stiger opp nedenfra, og hever temperaturen i sonene av rommet du faktisk oppholder deg i.

En annen fordel er at gulvvarme reduserer fuktighet på alle områder der det er installert. Fuktighet er en av de største synderne når det gjelder dårlig inneklima, og dermed får du også en helsegevinst av å legge gulvvarme i boligen din.

«Dette gir mulighet for å installere gulvvarme i tregulv.»

Gulvvarme kan legges under flere typer gulv

Det finnes mange forskjellige typer gulvvarme. Den mest vanlige varianten er varmekabler, som må støpes inn for å gi en jevn varme. Men dette er på ingen måte den eneste løsningen. I våtrom er støpning og vanntett membran et krav, men ellers i huset finnes det andre gode alternativer. Eksempelvis kan kablene legges i varmebestandige plater, eller med nye produkter som varmefolie. Dette gir mulighet for å installere gulvvarme under tregulv, og dermed kan man opprettholde en klassisk stil med parkett eller laminat i stuen.

Med moderne gulvvarme er det altså ikke noe krav om å ha fliser i alle husets rom. Ta kontakt med oss i dag, så skal vi bistå med løsninger som passer akkurat din bolig, dine behov og dine ønsker. Du kommer garantert ikke til å angre når kulda setter inn.