Tilbake

Kjøkkenbelysningen som gjør hverdagen enklere

Et moderne kjøkken brukes til mye mer enn bare matlaging og oppvask. Vi gir deg nøkkelen til et allsidig, smart og praktisk kjøkken, med belysning som svarer til alle behov.

Kjøkkenet er ofte boligens mest brukte rom. Her gjør barna lekser, mens foreldrene lager mat og rengjør før middagen skal inntas. Det betyr at du er avhengig av både god belysning og funksjonelle løsninger. Vi som din lokale Elfag-elektriker kan hjelpe deg.

Smart lysstyring gjør kjøkkenet praktisk

Et typisk kjøkken har benkebelysing og takbelysning. I tillegg kan du ha lys på innsiden av skap og skuffer, og i tillegg montere et armatur over spisebordet. På denne måten får du lys i alle soner av kjøkkenet og tilstrekkelig med arbeidslys.

Når matlaging og annet arbeid er unnagjort ønsker du deg kanskje mer dempet belysning. Dette kan du enkelt få til med et lysstyringsanlegg, som lar deg sette opp ulik belysning i dedikerte soner på kjøkkenet. Disse kan du fjernstyre fra mobilen hvis du velger en smarthusløsning, eller fra en fjernkontroll eller lysbryteren. Dermed kan du enkelt styre all belysningen i rommet, tilpasset alle behov, anledninger og stemninger.

«Du kan veksle mellom stemningslys og arbeidslys med et enkelt knappetrykk.»

Hvordan montere et lysstyringsanlegg?

For å montere et lysstyringsanlegg er du pålagt å ha kun fastmonterte lysbrytere på veggen, som er satt til å skru av og på lampene på kjøkkenet ditt. Da kan vi enkelt skifte ut bryterne på veggen med lysstyringsenheter. Med disse enhetene kan du lage forskjellige lyssenarioer. Du kan for eksempel koble benkebelysningen til én innstilling, mens lampen over bordet har en annen. Du kan også dempe belysningen på innsiden av skapene, samtidig som lyset i taket blit lunere og mer koselig.

Det er også mulig å forhåndsprogrammere innstillingene, slik at du kan veksle mellom stemningslys og arbeidslys med ett enkelt knappetrykk.

Et funksjonelt og sjarmerende kjøkken er oss alle forunt. En hengende armatur gir ofte en fin følelse av modernitet, samtidig som det gir god og atmosfærisk belysning.

«Hva med en fotlist med innebygget støvsuger, som suger til seg brødsmuler og smårester?»

Planlegg plasseringen av lyskildene dine

Hvis du har overskap på kjøkkenet burde lysene monteres så langt ut som mulig, for å unngå irriterende refleksjoner fra både benkeplate og veggfliser. Du bør også unngå kraftig lys fra taket midt i rommet, da en slik plassering fører til at du skygger for deg selv uansett hvor du står på kjøkkenet.

Når du monterer én eller flere lamper over spisebordet, skal lampen som hovedregel være plassert 50-60 cm over bordet, slik at den kun lyser opp bordplaten. Dette for å hindre at man blir blendet av lyset mens man sitter og spiser.

Hvis du har barn som spiser rundt samme bord kan imidlertid dette være et problem selv med lampen hengende i korrekt høyde. Dette kan du heldigvis kompensere for ved å dempe lyset med en dimmer. En fin grunnregel er at lyset rundt bordet skal hjelpe personene som sitter der til å se hverandre, samtidig som den belyser maten og gjør den mer innbydende. Lysene skal aldri være til hinder for gjester eller mathygge.

En USB-stikkontakt egner seg godt i alle hjemmets rom, enten det er på kjøkkenet eller på soverommet.

Gå for smarte løsninger

Moderne el-løsninger er utrolig smarte. Vi har allerede vært inne på lysstyring, men det finnes også andre løsninger du bør vurdere. For eksempel kan det være lurt å gå for stikkontakter som også har USB-utganger, slik at du kan lade opp mobiler, nettbrett og lignende med en standardkabel. Uansett er det lurt å legge opp til mange kontakter på kjøkkenet, slik at kapasiteten takler tilskudd av kaffemaskin, vannkoker og andre elektriske hjelpemidler.

På toppen av dette er det lurt å spørre din Elfag-elektriker om tips og råd til montering. Hva med å legge deilige varmekabler i kjøkkengulvet? Eller lys i skuffene som skrur seg automatisk på? Eventuelt å montere en fotlist med innebygget støvsuger, som suger til seg brødsmuler og smårester? Spør heller for mye enn for lite, slik at du ikke går glipp av smarte løsninger du kanskje ikke ville sett selv.

Ta kontakt med oss i dag for å starte planleggingen av drømmekjøkkenet ditt. Husk at alle våre elektrikere har femårsgaranti, både på produkt og jobben som blir utført. Ekstra trygghet, både for deg og oss!

Gratis befaring og uforpliktende tilbud.

Ta kontakt med oss her eller ring 51 68 57 00.