Tilbake

Slik får du mest ut av kjøkkenet ditt

Kjøkkenet er et av de mest allsidige rommene i huset. Ved siden av matlagingen kan kjøkkenet brukes til hyggelige måltider, arbeid med lekser og studier, hjemmekontor, juleverksted..

Alt dette betyr at kjøkkenet stiller høye krav til planlegging. For eksempel trenger man sterk nok belysning til å se godt mens man lager mat eller vasker, samtidig som man trenger dempet belysning til kos og hygge. På en annen side er kjøkkenet et av de morsomste rommene å pusse opp hvis man utnytter mulighetene og tenker smart.

Smarte løsninger på kjøkkenet

Monter små skuffer på innsiden av store, dype skuffer. Det er ofte ledig plass øverst opp mot undersiden av benkeplaten, og på denne måten utnytter du hver eneste centimeter.Det finnes løsninger med vertikale skuffer montert på baksiden av overskapene, som åpnes nedover langs veggen. Disse fyller opp plassen bakerst i skapene, som ellers er vanskelig å nå frem til og utnytte skikkelig.Plasser skillevegger i skuffene dine for å holde orden.Monter lysstriper som automatisk skrur seg på, slik at ser du godt selv innerst i skuffen/skapet.Når man har hendene fulle er det veldig praktisk med en berøringsfri kran, som skrur vannet av og på automatisk ved hjelp av en sensor. På denne måten unngår du også å grise til kranen hvis du har seige eller møkkete hender.På samme måte er det ingen vei tilbake hvis du går for motoriserte skuffer. Se for deg at du har hendene fulle av søppel som skal kastes. Da er det genialt å kunne gi skuffen et lite dytt og se den åpne seg på egenhånd.Med nedfelte stikkontakter i kjøkkenbenken har du alltid nok kontakter tilgjengelig, uten at de tar opp plass når de ikke brukes. Velg en variant som også har USB-utganger, til enkel lading av mobil, nettbrett osv.

Vi i Elfag kan hjelpe deg med smarte og trygge løsninger til kjøkkenet ditt. 

Komfyrvakt er påbudt!

I de siste el-forskriftene ligger det et krav om montering av komfyrvakt i alle nye installasjoner av platetopper. Det samme kravet gjelder også ved flytting av eksisterende stikkontakt for platetopp. Årsaken ligger i en stor sikkerhetsgevinst, da komfyrvakten registrere høye temperaturer og kutter strømmen før det oppstår farlige situasjoner som tørrkoking og brann.