Tilbake

Elbillading i sameier og borettslag

Stadig flere sameier og borettslag vurderer å installere ladestasjoner for elbil i garasjen. Her er våre beste tips til deg som vil stille godt forberedt på neste befaring.

Rask, sikker og enkel elbillading som sparer deg for både tid, penger og sørger for rettferdig kostnadsfordeling? Ja, takk! Disse er de mest åpenbare fordelene med å installere et ladeanlegg i borettslag og sameier – men hvorfor ikke ha noen flere gode råd i ermet?

Easee Charge – Innovativ lading for sameier, næringsbygg, eiendomsprosjekter og større p-anlegg.

Planlegg for fremtiden

Elbilen har for alvor gjort sitt inntog iNorge. Elektriske biler utgjør nær en tredjedel av det totale bilsalget i landet og tendensen er voksende. Særlig storbyene preges av elektrifisering, mye på grunn av høye bompengesatser og dyr parkering. Hybridbilene fortsetter også sin fremmarsj i markedet. Økningen i elbilsalget skaper stor etterspørsel etter lademuligheter. Særlig på de plassene hvor folk tenderer til å lade, i hjemmet og på jobb.

Easee har utviklet en laderobot som gjør det enkelt og rimelig å investere i morderne og fremtidsrettet lade infrastruktur. Easee Charge er utviklet og produsert i Norge. Teknologien i boksen er satt sammen på revolusjonerende måte som gjør den lynintelligent. Easee Charge erstatter ikke bare stikkontakten, men den gir deg også mer kraft, smartere styring og en høyere grad av sikkerhet.

Lademuligheter gir økt verdi på garasjeanlegget og dermed eiendommen til hver beboer.

Har vi nødvendig kapasitet tilgjengelig?

Med dynamisk lastbalansering fordeles tilgjengelig strøm i nettet dynamisk og automatisk mellom enhetene

Maks effekt med lastbalanse

Easee utnytter tilgjengelig elektrisk kapasitet til det fulle med dynamisk lastbalansering. Produktene er konstruert for å kunne bli DNAet i fremtidens strømnett der de fullstendig autonomt kan fordele den energien som til enhver tid er tilgjengelig i nettet. Når flere laderoboter kobles til samme sikring så vil den tilgjengelige strømmen på kursen fordeles automatisk og dynamisk mellom enhetene. Alle tilkoblede biler kan lades samtidig, strømmen fordeles smart på ladestasjonene som er i bruk. Den totale belastningen vil dermed aldri overstige den fastsatte grensen for sikringen. Du får en jevn fordeling av strøm og unngår skjevbelastning av strømnettet. Hver Easee-ladestasjon kan levere en ladeeffekt mellom 1,4 kW til 22 kW strøm.

Ingen ekstra moduler

Lastbalanseringen skjer ved hjelp av proprietær trådløs teknologi som ikke krever ekstra infrastruktur, sky tilkobling eller internett

Rettferdig kø-ordning

Alle bilene i garasjeanlegget kan lade samtidig. Med køsystem ordner laderobotene det slik at bilene blir ladet i tur og orden. Kø-systemet aktiveres automatisk når det er flere biler tilkoblet anlegget enn det er ladestrøm tilgjengelig. Køsystemet fungerer etter «sistemann inn prinsippet». Den bilen som har ladet lengst blir satt i pausemodus for at den nyeste bilen som kobles til systemt skal få strøm. Pause moduset varer kun i noen få minutter, og rulleres mellom alle bilene i anlegget.

Skalerbarhet – Hva skjer når ladebehovet endrer seg?

Vi skjønner at ladebehov endres med tiden. Det skalvære enkelt og rimelig å utvide lade-systemet.

Gjør garasjen ladeklar

Easee har gjort det enkelt og rimelig å investere i moderne og fremtidsrettet ladeinfrastruktur. Med «Ease Ready» bakplate får du et helt klargjort ladepunkt for en meget billig penge. Ved å klargjøre parkeringsplassen for elbillading kan byggets beboere selv velge å ferdigstille ladepunktet når behovet for lading oppstår - uten at det koster ekstra i montering.

Skaler systemet når behovet øker.

Du trenger ikke å kjøpe flere ladestasjoner enn du har bruk for. Laderoboten fungerer som en intelligent koblingsboks og den støtter utvidelse av flere ladestasjoner på samme kabel. Dermed kan du enkelt skalere systemet når behovet for lading endrer seg. Du starter med å investere i en felles infrastruktur som tillater installasjon av en ladeboks som du kan utvide til flere etterhvert. Montering av flere ladebokser krever vesentlig mindre arbeid enn tradisjonelle bokser, da de kobles i serie. Installatør kobler seg direkte til ladestasjonen som allerede er installert og fortsetter installasjonen.

Flere easee chargers er installert i parkeringsanlegg

Blir kostnadene rettferdig fordelt?

Oversikt over eget energi forbruk

Easee Charge måler nøyaktig strømforbruk gjennom dens innebygde strømmålere. Når en ladestasjon har flere eiere, holder du oversikt over strømforbruket til hver enkelt, ved at de registrerer sin lading med RFID-brikke eller gjennom app (lanseres 4. kvartal 2019). I appen får du en eksakt oversikt over ditt ladeforbruk, aktuell ladestatus samt total ladehistorikk.

Autorisert brukertilgang

For å gjøre det mulig å dele ladestasjon med andre må du sette opp en bruker autentisering. Etter å ha satt opp en brukerkonto i ladeboksens eget internett(interface) kan du bruke et RFID-ladekort eller Easee App for å starte lading. Slik kan du sørge for at bare registrerte brukere har tilgang til ladestasjonen.

Rettferdig lading

  • Autentisering av bruker med RFID eller App
  • Rapporter og analyser over individuelt forbruk
  • Innebygd strømmåler måler forbruket
  • Køsystem sørger for at bilene blir ladet opp så snart det blir ledig kapasitet
  • Lastbalansering sikrer lik mengde strøm til alle

easee RFID-ladekort
RFID-ladekort

Easee gir deg nøyaktig oversikt over hver enkelts strømforbruk. På den måten kan strømregningen fordeles helt rettferdig.

Unngå urimelige strømutgifter

Strømnettet tåler ikke at alle kommer hjem fra jobb og skal lade el-bilene sine. Easee har utviklet banebrytende teknologi som gjør at du unngår å lade samtidig som alle byggets maskiner trekker strøm. I tillegg til at dette bidrar til å skåne strømnettet for overbelastning, løser det fremtidige utfordringer forbundet med innføring av effektbasert tariff.

Nye avanserte styringssystemer (AMS) gjør at vi i fremtiden må betale for strømmen avregnet for hver time. Easee Charge er lynintelligent og gir deg mulighet til å spare penger ved å lade bilen(e) når strøm er billigst.

Easee gjør lading smart og billig.

Alt du trenger å gjøre er å angi et tidspunkt hvor bilen skal være ferdig-ladet i din ladeapp. Roboten vil utsette ladingen til den tiden på døgnet hvor strøm er billigst, samtidig sørger den for at bilen har fått tilført en definert energimengde til angitt tidspunkt.

Du kan enkelt overstyre smartlading og starte lading umiddelbart hvis du trenger å bruke bilen om kun få timer. Du bytter enkelt mellom smart og rask lading i appen eller ved å berøre touch sensoren på ladeboksen.

Tåler produktet tidens tann?

Du er alltid på nett

Kommunikasjon mellom enhetene foregår via et trådløst lokal nettverk mellom ladeboksene. De fungerer utmerket uten tilgang til internett. Likeledes kan en ladeboks kobles til internett og dele internettilgangen til andre installerte bokser. Boksen har innebygget e-SIM til 4G/GPRS hvis det mot formodning er dårlig wifidekning eller vanskelige forhold der laderoboten står.

Når boksen er koblet til nett kan Easee oppdatere den etter hvert som det kommer ny teknologi. De kan oppdage om det er problemer med den, og gjøre proaktivt vedlikehold. På den måten har man alltid den beste Easee versjonen.

Egne tjenester på vår hardware

Easee tilbyr samarbeidspartnerne deres en helt åpen hardware plattform som andre kan bygge sine tjenester på.

Er elbillading trygt?

Med en Easee Charge kan du være trygg på at ladingen foregår på en sikker måte. Boksen er utviklet i henhold til nyeste regler og standarder.

Innebygd jordfeilvern type B

Easee Charge har innebygd elektronisk jordfeilvern som sikrer deteksjon av likestrøms feil og jordfeil. Dette gjør at du ikke trenger jordfeilvern type B i sikringsskapet, men kun en vanlig jordfeilautomat type A. Det innebygde vernet nullstilles automatisk hver gang ladekabelen frakobles ladestasjonen. Dermed reduseres dette nedetid og behov for support og vedlikehold.

Strømmåler

Temperatur sensorer og elektronisk overvåking av strøm gjennomgangen i ladestasjonen sørger for trygg lading og vil senke ladestrømmen hvis den oppdager varme (> 50C) den vil også automatisk varsle, samt avbryte ladingen hvis noe galt oppstår. Ladestasjonen restartes automatisk ved strømbrudd.

Tyveribeskyttelse

Elektronikk kan deaktiveres og spores ved tyveri. Elektronikken kan låses permanent ved hjelp av en hengelås (ikke synlig).Ladekabelen kan låses permanent i ladestasjonen.

Med Easee Charge sparer du penger på installasjon

Kostnadsbesparende installasjon

Installasjonspris for ladeinfrastruktur er i stor grad forbeholdt antall meterkabling og tavleombygging. Easee har utviklet et system som sparer deg for unødvendige utgifter forbundet med installasjon av ladeanlegget.

Et sikringsvennlig system

Easee Charge-ladesystem krever minimal ombygging av sikringsskapet, da det støtter utvidelse av flere ladestasjoner på en og samme sikringskurs. Easee Charge ladesystem krever heller ingen ekstra infrastruktur i sikringsskapet. Kommunikasjonen mellom enhetene foregår via proprietær trådløs teknologi, og sikkerhetsfunksjonene er integrert i ladeboksen.

Anbefalt antall bokser per kurs

20 bokser på en kurs (36A) i 400 TN

10 bokser på en kurs (36A) i 230 IT

Enkel kabling

Montering av flere ladebokser krever vesentlig mindre arbeid enn tradisjonelle løsninger, da de kan kobles i serie eller monteres på flatkabel. Dermed slipper du å legge opp føringsveier som kabelbroer, baner eller tilsvarende. Easee sin unike koblings løsning sørger videre for rimelig ettermontering av nye ledepunkter. Kablingsløsningen sparer elektrikeren for vesentlig installasjonstid, og det sparer du penger på.

Vi kan vurdere hva som er mest hensiktsmessig for ditt anlegg.

Med Easee Charge ladeanlegg unngår du unødvendige installasjonskostnader.

Tilleggsinformasjon

Robust og hardfør

Ladeboksen trives like godt på veggen som på en stolpe, både på utsiden av et bygg og på innsiden av en garasje. Dens komponenter er av høy kvalitet og er satt i sammen på en helt spesiell måte. Den er IP56 sertifisert, og er designet for å tåle det norske klimaet.

Ved parkering i garasjeanlegg, er det naturlig å plassere ladeboksen på veggen. Det er enkelt og kostnadsbesparende. Ved utvendig parkeringsanlegg er det praktisk å benytte ladestolper. Med Easee Base ladestolpe har du mulighet for å plassere enten én eller to ladestasjoner på samme påle.

Miljøvennlig

Easee er miljøbevisste og bruker ikke mer av naturens ressurser enn det somer nødvendig. Siden boksen er liten sparer easee miljøet for minst 4 kilo kobber og plast per produserte ladestasjon.

Norskprodusert

Easee utvikler og produserer sine produkter i Norge. På denne måten skreddersyr de deres produkter for norske hjem og bilførere, samtidig støtter de det norske næringslivet og sparer klimaet for betydlige klimautslipp ved transport.

Gratis befaring og uforpliktende tilbud.

Ta kontakt med oss her eller ring 51 68 57 00.